Bewust zaken doen

Max Havelaar en Rain Forest Alliance

Foto Bewust Zaken DoenWij proberen onze zaken zo bewust als mogelijk te doen. Van de inkoop van onze producten tot het verantwoord uitoefenen van ons bedrijf.

Zo selecteren wij onze koffie en thee op duurzaamheid waarbij de opbrengsten traceerbaar zijn en op de juiste plek terecht komen. Onze koffie en thee is Max Havelaar of Rainforest Alliance gecertificeerd. Max Havelaar biedt kleine producenten in ontwikkelingslanden de kans om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk. Max Havelaar koffie is niet afkomstig van grote plantages, maar van organisaties van kleine boeren die vooral in familieverband hun bedrijfjes runnen. Met Max Havelaar kies je voor eerlijke koffie.

RFAHet Rainforest Alliance is een keurmerk voor milieu, arbeidsomstandigheden en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Dat de arbeiders goed opgeleid zijn en werken onder veilige omstandigheden, dat ze beschikken over goede sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg en woningen. Rainforest Alliance komt niet alleen op voor koffie en thee maar ook voor bananen, tropische vruchten en chocolade. De Rainforest Alliance werkt aan het behoud van biodiversiteit en aan duurzaam levensonderhoud door ecologisch landgebruik, maatschappelijk verantwoord ondernemen in het bedrijfsleven en duurzaam consumentengedrag. Just “Follow The Frog“!

Theeplukster Sri-Lanka

Met het drinken van onze thee steun je via de Fair-grounds Foundation (www.fair-grounds.org) direct de inwoners van Sri Lanka. Mensen die trots zijn op het land waar Sunleaf thee zijn herkomst heeft. Door Sunleaf thee te drinken investeer je in lokale opleidingen, goed onderdak en gezondheidszorg. Van elke kilo thee wordt € 0,50 netto besteed aan sociale projecten op de theeplantage. Met de opbrengst worden concrete resultaten bereikt zoals de recente oplevering van nieuwe kinderdagverblijven op de theeplantages. In 2014 heeft de bouw van alweer het vierde kinderdagverblijf in Sri Lanka plaatsgevonden, volledig mogelijk gemaakt door deze Fair-grounds Foundation.

Maar ook in Nederland opereren we zo bewust als mogelijk. We kiezen vaak voor samenwerkingen met de sociale werkvoorziening, lokale ondernemers en Nederlandse producenten. Die samenwerkingen leiden tot betere producten, service en dienstverlening.