Onze koffiebranders

Branderij (40)

De kunst van het branden…

Onze bonenkoffie is afkomstig van een lokale, kleine koffiebranderij. Koffiebranders die met de voortgezette traditie hoog in het vaandel, koffiebonen branden met een uitgesproken smaak en onweerstaanbare receptuur. Deze branders hebben jarenlange ervaring en beschikken over de ultieme kennis op koffiegebied. Deze kleine, ambachtelijke branderij neemt een bijzondere positie in op de koffiemarkt. Met een relatief kleine traditionele trommelbrander van slechts 100 kilo worden hoogwaardige koffiebonen gelijkmatig en langdurig gebrand.

De “easy-roast” methode heeft als voordeel dat elke koffieboon de tijd krijgt om zich optimaal te ontwikkelen op smaak, kleur en aroma. Het branden van relatief kleine batches garandeert de meest verse koffie, de kwaliteit is doorgaans hoger dan de kwaliteit die uit grote industriële branders komt. Na het branden en afkoelen wordt de koffie direct verpakt en door ons geleverd. Deze korte doorlooptijd is veel gunstiger dan de koffies van grote merken die na het branden het groothandelskanaal in gaan.

imagesDH3KUAEEOnze instantkoffie is afkomstig van gedreven experts op het gebied van gevriesdroogde instant koffie. Een bevlogen en vakkundig team van mensen met 30 jaar ervaring legt zich dagelijks toe op de ontwikkeling van nieuwe instant-koffies. En instant koffie is HOT! Het drinken van instantkoffie op het werk groeit nog steeds! Het staat voor “fun”; veel koffievariaties, gemak, snel en een optimale beschikbaarheid.

En we vergeten het weleens maar instant koffie is van de hoogste kwaliteit omdat het vers gezette koffie is! Koffie gezet door experts die de beschikking hebben over de beste apparatuur en condities voor de allerbeste koffie; hoogwaardige koffiebonen, de meest uitgebalanceerde melange, de ideale brandtijd, de optimale maalgraad, een juiste dosering en de beste waterkwaliteit en watertemperatuur. Experts die bovendien weten wat de benodigde extractietijd voor de koffie is om op smaak, geur en kleur te komen!

Wij selecteerden vier kwalitatief goede instant-melanges elk met zijn eigen karakteristieken; standaard (Palermo), goed (Verona), premium (Roma) en de top-lijn Milano. Uniek aan de Roma is de toevoeging van 6% verse koffie, een innovatie! De koffies zijn allemaal duurzaam gecertificeerd.